Kantaron Yağının Cilde Faydaları

0 4

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Aktarların önünden geçerken, bitkisel bir tedavi tarifi duyarken “kantaron” ismini sıklıkla duyarız. Kantaron yağının cilde faydaları da her sağlık programında en az bir kere geçer. Genelde sarı ve kırmızı olmak üzere iki türü olan kantaron yağı, yine aynı isimli bitkilerden elde edilmektedir.

Kantaron, ucu çiçekli dallardan oluşan mızrak şekline benzer bir tür otsu bitkidir. Bahsini ettiğimiz dallarının en ucundaki çiçeklerin rengi bitkinin tam adını verir. Kimisinde sarı, kimisinde de kırmızı renkte çiçekler baskındır.

Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

Bitki, dünya üzerindeki birçok bölgede yetiştirilebilir. Sıklıkla yol kenarı, ormanlık alan, tarla ve kırlarda görülür. Kendi kendine yetişir. Kantaron yağı nasıl yapılır diye sorulur ise cevabı, sarı kantaron bitkisinin özümsenmesidir. Yağ genel olarak ateş, anoreksiya, yılan ısırığı ve sarılık gibi sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılır. Sakinleştirici etkisi de olan kantaron yağı, cilt üzerindeki lekeleri gidermekte de kullanılır. Fakat kantaron yağının cilde faydaları sadece bunula sınırlı değildir.

Eski çağlardan beri şifa niyetine kullanılan bu yağ günümüze kadar kendini korumuştur. Yapılan araştırmalar ile beraber ne kadar faydalı olduğu anlaşılmıştır. Günümüzde en sık kullanılan bitki kökenli tedavi araçlarından biridir. Nerede ise her evde bir şişesini görmek mümkündür. Sadece cilt bakımı ve problemleri değil, başka birçok alanda kantaron yağı ile fayda sağlanmaktadır.

Kantaron Yağı ile Cilt İlişkisi

Buna sosyal medya açısından giriş yapacağız. Giriş yöntemi şu an için saçma gelebilir fakat ilerledikçe ne kadar ilişkili olduğunu anlayacaksınız. Öncelik olarak Cilt Bakımı nasıl yapılır sorusunun üzerine odaklanmak gerekiyor.

Teknolojinin altın çağını yaşadığı bu dönemde herkes cebinde bir ayna taşımakta. Aynanın yanında bilgisayarlarında, telefonların ve hatta saatlerinde onlara güzel bir cilde sahip olunması gerektiği aşılanmakta. İnternet üzerindeki ekonomini büyük bir kısmı da bu zincirlerin ürünleri.

Cilt bakımı yapmak zorunluluk gibi yansıtılmasının ardından ise kozmetik üreticilerinin arkasındaki veya bizzat elindeki markalar devreye girmekte. Bu firmalar ve içerik üreticileri tonla kimyasal bulunan ürünlerini satarak çok güzel bir cilde sahip olunacağını vaat etmekte. Tam da bu noktada kantaron yağı isimli kahraman devreye giriyor. İçinde milyonlarca farklı içerik bulunan ürünleri doğallığı ve etkisi ile nakavt ediyor. Parayı da kozmetik devleri yerine mahalledeki aktarlarımız kazanıyor.

Kolay kolay elinde kantaron yağı olan bir içerik üreticisi göremezsiniz. Bunun en büyük sebebi kantaron yağının belli bir markanın rastgele isimlendirilmiş modeli olmaması ya da kısaca popüler kültür öğesi olmamasıdır. Bir marka güneş lekesi için ayrı, sivilce için ayrı, kırışıklık için ayrı ürün üretirken kantaron yağı tek başına birçoğu ile başa çıkmakta. Alerjen içermemesi ve yapısı gereği kaygan olması ile de gayet keyifli bir şekilde uygulanıyor.

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yapısı gereği uygulaması oldukça kolay olan yağ cilde çok faydalıdır. Kantaron Yağı Faydalarının çoğu, uzun periyotta da kalabilecek sorunları ortadan kaldırır. Başlıca faydaları:

  • Alerji, aşırı kaşınma, hava sebepli kızarıklıkları kısa periyotta azaltır. Düzenli kullanılması halinde tamamen de çözebilir.
  • Özellikle yazın oluşan güneş yanıklarını ve yanık sebepli lekeleri ortadan kaldırır.
  • Cilt hijyenine katkısı vardır, düzenli kullanımda siyah nokta sorununa çözüm olur.
  • Sivilce ve sivilce sonrası oluşan izlerin ortadan kaldırılmasını sağlar.
  • Antiseptik yapısı ile apseleri ve apse dolu olan sivilceleri kurutur.
  • Yaşlanma karşıtı etkisi vardır, kırışık oluşumunu engelleyerek cildi genç tutar.
  • Yaralanma sebepli oluşan iz ve lekelerin temizlenmesinde de etkili olduğu gözlenmiştir.
  • Vücut çatlaklarının azalmasında etkilidir.
  • Cilde sağlıklı bir görüntü vererek daha parlak ve canlı bir görüntü yaratır.

Kantaron yağının en güzel yanı kolayca edinilebilmesidir. Aktarlarda veya market reyonlarında bulunabilir. Sadece cilde değil, saça, sindirime, enfeksiyonlara karşı da oldukça faydalı bir üründür.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.